top of page
Restorasyon
Enstrümanların restorasyonuna başlamadan önce tüm ölçüleri alınır ve gerekli olan analiz yapılır. Bu analiz enstrümanı en iyi şekilde orijinalliğine zarar vermeyecek biçimde bir plan çizelgesi hazırlanarak yapılır. Her işlem fotoğraflanırken enstrüman sahibi bunların hepsini şeffaf bir şekilde görür ve böylece yapılan restorasyon belgelenmiş olur.


Enstrüman Bakım
Bu işlem enstrümanlarınız için hayati önem taşımaktadır. Genellikle çalım sıklığına bağlı olarak her altı ayda bir yapılmasını öneririz.
Bu aşamada neler yapıyoruz :
Enstrümanın telleri çıkarılmadan önce tüm matematiksel ölçümleri yapılır.
. Tel yükseklikleri kontrol edilir.Burada eğer mevcut köprü deforme olmuş ya da gerekli tel yüksekliğini sağlamıyorsa en iyi köprüler olan "Aubert de lux" veya "Despiau üç ağaç"ile değiştirmeyi öneriyoruz.
. Tuşe rektifiyesi yapılıp kavis düzgün değilse 42 mm çap kesitine göre ayarlanır ve yağla beslenerek kusursuz hale getirilir.
. Baş eşik ve alt eşik kontrol edilip yükseklikleri ayarlanır tel yuvaları düzgün hale getirilir ve doğru tel yüksekliği sağlanır.
. Burguların kontrolü yapılıp gerekli kozmetik müdahale yapılıp düzgün çalışmaları sağlanır.
.Enstrüman kendi özel kremimizle komple temizlenir.
. Gerekli ise rötuş cilası ile darbe almış cila örtülür ve renksiz koruma cilası ile finalize edilir.
. Tabla açıklık kontrolleri yapılır ve gerekirse yapıştırılır.
. Final olarak tercihen yeni teller takılarak tam akort yapılır ve ses kontrolü çalınarak yapılır. Gerekirse can direği pozisyonu değiştirilir ve memnun kalınmazsa yeni bir "can direği" yapılır.

Get a Quote
bottom of page